Στο οινοποιείο Κυρ-Γιάννη στην Νάουσα.

Στην εκδρομή οινικού τουρισμού που πραγματοποιήσαμε θα ήταν αδιανόητο να παραλείψουμε την επίσκεψη μας στο πασίγνωστο κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι κοντά στην πόλη της Νάουσας .Το οινοποιείο αυτό ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη ακολουθώντας μια παράδοση τεσσάρων γενεών οινοπαραγωγών. Το κτήμα βρίσκεται στις μαγευτικές πλαγιές του όρους Βερμίου και έχει υπέροχη θέα στα αμπέλια ΄όπου καλλιεργείται το ξινόμαυρο .

b1a9b767 1248 4b43 a6c5 3afd113e10a4

Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου είναι  σύγχρονες και φιλόξενες. Το οινοποιείο είναι οργανωμένο για να παρέχει μια ξεχωριστή οινική εμπειρία στους οινόφιλους επισκέπτες .Μια οργανωμένη ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης του κρασιού καθώς και μια γευστική δοκιμή τουλάχιστον τριών κρασιών, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στο οινοποείο Κυρ-Γιάννη.Είναι ολοφάνερο ότι το συγκεκριμένο οινοποιείο  προσφέρει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες για τους λάτρεις του κρασιού .

IMG 3398
cb405382 abe2 4aef 9b71 bdd8b01884b7

Φέτος στον ολοκαίνουργιο ανακαινισμένο χώρο γευσιγνωσίας εκτίθεται  και η επετειακή φιάλη Παράγκα Revolution .Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που το κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρισε την ετικέτα παράγκα και συμπωματικά αυτά τα 21 χρόνια συμπίπτουν με την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης του 1821 .

IMG 3389

Το κρασί

Η παράγκα revolution Syrah 50% Cabernet Sauvignon 50% με ωρίμανση 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια,

έχει αρώματα μαύρων φρούτων και μπαχαρικών μπορεί να συνδυαστεί με ένα πλατώ  τυριών, μια γραβιέρα ωρίμανσης ή chevre ή και γιατί όχι με κόκκινες πικάντικες σάλτσες και ένα σωστά ψημένο μοσχαρίσιο φιλέτο.

Leave a Reply